Bliv tidsrealist

Personlig effektivitet / Planlæg din tid / Tidsoptimering

Bliv tidsrealist

Er du tidsrealist? 

Lavede du altid dine lektier, projekter eller afleveringsopgaver i sidste øjeblik? Sætter du ikke tid af til at finde parkeringsplads eller tager du ikke højde for trafikken etc. når du skal et sted hen? Er du holdt op med at bruge tid på planlægning, fordi planlægningen alligevel aldrig holder?

Så er du højst sandsynligt tidsoptimist.

Nogle af kendetegnene ved en tidsoptimist er, at de siger ja til for meget, fordi det tager kun lige 5 minutter. Men det er de færreste opgaver, der kun tager 5 minutter, når vi først kommer i gang.

Tidsoptimister er rigtig gode til at være tilstede i nuet og bliver ofte så opslugte af en opgave, at de glemmer tid og sted. Og så ups, bliver der ringet fra et mødelokale med besked om, at mødet er startet for 5 minutter siden.

At være bagud er for nogle stressende og utilfredsstillende.

En anden risiko er at kolleger, som ikke selv er tidsoptimister opfatter tidsoptimister som værende sløsede, fordi de ofte er bagud eller løser deres opgaver for sent.’

Tidsoptimister sætter heller ikke nok tid af til deres opgaver, og det kan resultere i, at nogle ting enten ikke bliver lavet, eller bliver hastet igennem med risiko for fejl og dårlig kvalitet.

At være tidsoptimist ligger dybt i os, og at ændre på det ville være at forsøge at ændre på vores personlighed. Men tidsoptimister kan med fordel øve sig i at blive mere realistiske.

Tag tid på dine opgaver

For at blive tidsrealist kan du øve dig i at sætte tid på dine opgaver.

  • Inden du går i gang med en opgave: Notér, hvor lang tid du forventer, opgaven vil tage.
  • Når opgaven er løst: Noter, hvor lang tid opgaven tog.

Når du har gjort det i en periode, vil du kunne se, hvor realistisk du er til at sætte tid på dine opgaver.

Det vil gøre dig bedre til at estimere tidsforbruget på dine opgaver fremadrettet. Du vil få væsentlig bedre forudsætninger for at planlægge realistisk.

Det handler om at lære at styre tiden, i stedet for, at det er tiden, der styrer dig.

Tilføj kommentar her