Har din indbakke taget kontrollen?

Slave af din indbakke
Mailhåndtering

Har din indbakke taget kontrollen?

Har du en plan for hvad du skal i gang med, når du møder ind på arbejde?

Starter du dagen med den vigtigste opgave?

Eller starter du dagen med at åbne din indbakke og forholde dig til, hvad der er kommet siden sidst?

Hvis du starter dagen med at gå ind i din indbakke er der risiko for, at du lader den styre, hvilke opgaver du går i gang med. Og dermed kommer du ikke nødvendigvis i gang med det vigtigste.

Tag selv kontrol over, hvornår du behandler e-mails, og hvornår du løser dine andre opgaver – du ved bedst, hvad der er vigtigst.

Vi vil ikke negligere, at e-mail er et nødvendigt arbejdsredskab, og at mange vigtige opgaver ankommer i indbakken. For nogle er det også nødvendigt forholdsvis tidligt i løbet af en arbejdsdag at forholde sig til, om der er kommet noget der skal reageres på indenfor en vis tidsperiode. Men for langt de færreste er det en nødvendighed at bruge den første del af arbejdsdagen på at behandle e-mails.

Når vi hver morgen starter vores dag med at åbne indbakken for at se, om der er kommet noget vigtigt, så er det ofte, fordi det blot er blevet en vane. Mange synes det er rart lige at starte dagen med et kik i indbakken, dels fordi vi er nysgerrige, det kunne være, at der lå noget spændende, dels fordi nogle e-mails kan behandles forholdsvist hurtigt, og ved hurtigt at kunne sætte mange flueben får vi følelsen af at være produktive.

Brug i stedet den første del af dagen på at få løst de vigtigste opgaver. Det der SKAL løses i dag. Ellers kan det ende med, at du sidder tilbage med de vigtigste opgaver ud på eftermiddagen, og dermed risikerer du at komme for sent eller må haste opgaver igennem på et tidspunkt, hvor du allerede har brugt mange af dagens ressourcer.

Hvis ikke du har en plan for din dag, så lav en og prioriter så efterfølgende mellem opgaverne på listen i henhold til hvad der er vigtigst at løse netop i dag.