Planlæg luft i din kalender

Planlæg din tid
Planlæg din tid

Planlæg luft i din kalender

Du kender det sikkert alt for godt! Din dag er planlagt med alle de arbejdsopgaver, du skal have løst, men inden du får set dig om er dagen gået, og du har ikke løst de opgaver, du havde sat dig for at løse. Hvad gik der galt?

Afsæt tid i din kalender

Det er vigtigt, at du afsætter luft i din kalender til de ting, der ikke kan planlægges. Rigtig mange af os glemmer at sætte tid af til alt det, der ikke kan planlægges – det uforudseelige. Rigtig meget af dagen går nemlig med ting, vi ikke kan forudse.

Vidste du, at i gennemsnit går vores arbejdsdag med 40 % uforudseelige hændelser? Det er en stor del af din tid, og hvis du ikke sørger for, at sætte tid af til disse uforudseelige hændelser, vil du ikke nå det du havde planlagt, og der er derfor stor sandsynlighed for at du kommer du til at arbejde over.

Afsæt derfor altid tid til uforudseelige hændelser. Der skal være luft i din planlægning. Hvor meget tid, der skal afsættes, afhænger af din jobfunktion. Start med at sætte tid af til de uforudseelige hændelser, så vil du hurtigt finde ud af, hvor meget af din dag, du skal undlade at planlægge.