Lær at skrive gode e-mails

Skrive gode e-mails
Mailhåndtering

Lær at skrive gode e-mails


Simple råd til at skrive gode e-mails

E-mailen er blevet den kommunikationsform, som de fleste foretrækker, fordi det er nemt og hurtigt at sende og modtage en besked. Mange har dog ikke forstået vigtigheden af at skrive gode e-mails.

Sender og modtager du mange e-mails, og bruger du alt for meget tid på at rydde op i din indbakke? Du er ikke den eneste! Mange bruger i dag en stor del af deres arbejdstid på blot at sortere i deres e-mails.

Du kan rent faktisk gøre det nemmere for dig selv og din modtager, hvis du tænker over, hvordan du skriver dine e-mails. Læs mere herunder.

Her er en række simple gode råd til, hvordan du skriver gode e-mails

  • Start din mail med en høflighedsfrase i stil med – hej, god morgen etc.
  • Skriv et sigende emnefelt – modtageren bruger ofte emnefeltet som prioritering og/eller til at søge efter, derfor er det vigtigt at få dit budskab ind her
  • Skriv det vigtigste først, uddyb herefter – brug de første par linjer på de vigtigste pointer, så modtager hurtigt fanger budskabet. Du kan altid uddybe længere nede i mailen
  • Skriv korte, klare og præcise mails, som er lette at overskue
  • Være præcis i henhold til, hvem du skriver til
  • Undgå STORE BOGSTAVER, understregning og udråbstegn!!!!!! og ??????
  • Undgå at skrive mails, hvis der er konflikter, negativ retorik eller følelser involveret – brug telefonen eller personligt fremmøde, hvis du kan
  • Brug punktopstilling og luftige e-mails med afsnit og evt. farver – det hjælper modtageren til hurtigt at få overblik over din mail
  • Husk at en mail rent visuelt ikke bør fylde mere end et skærmbillede

Hvis du tænker disse råd ind i dine mails fremover, vil modtager hurtigt kunne få et overblik over budskab og indhold, og du gør det dermed nemmere for modtager at tage stilling og få afsluttet.


Har du mistet overblikket i din arbejdsdag og vil du lære, hvordan du bliver mere effektiv, tilbyder vi virksomhedstilpassede forløb og personligrådgivning inden for personlig effektivitet.

Læs mere om vores virksomhedsforløb her og personlig rådgivning her.

Vi viser dig vejen til en nemmere hverdag med en tom indbakke, mere ro og mindre stress og lærer dig en struktureret tilgang til arbejdsopgaverne.

Tilføj kommentar her