Har du råd til forstyrrelser…..

RAM_blog_ppi_lille
Hold fokus / Personlig effektivitet / Tidsoptimering

Har du råd til forstyrrelser…..

Har du råd til forstyrrelser i løbet af den “tunge” opgave du skal koncentrere dig om?

De fleste er ikke bevidste om, hvor stor konsekvens det har at blive forstyrret under en tung koncentrationsopgave. Det har desværre en kæmpe effekt på både kvaliteten og effektiviteten. Derudover viser undersøgelser, at vi hurtigere giver op og begynder på noget andet, ligesom det påvirker kreativiteten og evne til at fokusere, når vi bliver forstyrret midt i en opgave.

 

Old school med 64 RAM

Forestil dig din hjerne er en old school computer med 64 GB RAM og du skal bruge dem alle for at performe 100% på den tunge koncentrationsopgave. Det kræver al din tænkekapacitet.

Der er nu 2 scenarier som kan forstyrre og opsluge RAM:

Scenarie 1:
Du bliver afbrudt, fordi du ikke har isoleret dig og skærmet dig for afbrydelser. Det er måske en kollega, en notifikation, en sms, et opkald eller støj fra kontoret. Uagtet så skal du bruge nogle af din 64 GB Ram på at forholde dig til det.

Scenarie 2
Du er ved at køre fast i opgaven og føler dig låst i opgaven, den gode ide eller overblikket over opgaven lader sig vente på sig. Derfor beslutter du dig for at tjekke, om der er kommet noget nyt i indbakken. Måske er der kommet noget spændende, du hurtigt kan løse.
Dit skifter til indbakken, tager en ordentlig tørn af det RAM, der er tilbage. Presset på at få færdiggjort den tunge opgave er nu øget, da den gode idé ikke kom, mens du håndterede indbakken.

Din situation er blevet betragtelig forværret

Din situation er blevet betragtelig forværret
I begge scenarier er din situation faktisk blevet væsentlig forværret, da du ikke bare igen kan skifte tilbage til den tunge opgave med 64 GB RAM. Det kan tage helt op til 20-30 min. inden du igen er på fuld kapacitet.

Nu tager det dig altså længere tid at løse opgaven, da du ikke har samme mængde RAM til rådighed, og du vil samtidig have en øget risiko for, at det også går ud over din kvalitet.

Vores arbejdshukommelse og hjerne har desværre ikke en ”Alt + Ctrl + Delte” knap hvor man hurtig kan reboote systemet og starte på en frisk. Det betyder, at alle afbrydelser og forstyrrelser vi oplever, har en dårlig indflydelse på hverdagen.
Det er værst, når vi har tunge eller svære opgaver og brug for alle vores RAM, da vores hjerne skal have tid, inden den har fuld kapacitet igen.

Det er desværre ikke sådan, at kan måle på hjernekapaciteten og se hvor mange RAM man bruger og har tilbage. Men forskningsforsøg viser at man giver hurtigere op, ikke når at lave lige så meget eller i lige så god kvalitet, at det påvirker kreativiteten og evne til at fokusere, når vi bliver forstyrret eller afbrudt, hvad enten det er af andre eller af os selv.

3 råd til at bibeholde alle dine RAM på den tunge opgave så når du dine opgaver bedst og hurtigst muligt.

1. Sid for dig selv og gør det let for dig selv at holde fokus på det, du skal have lavet
2. Beløn dig selv når du er færdig med opgaven

Hvis du nyder at besvare e-mails, så brug dem som belønning for en afsluttet opgave. Hvis det er den ekstra kop kaffe eller frisk luft der skal til, så brug det som en belønning.

3. Brug Pomodoro teknikken til at få mere fra hånden og større fokus

Pomodoro teknikken er banal men GENIAL og en hurtig og enkel metode til at hjælpe dig igen med at koncentrere dig om de tunge opgaver og holde fokus på dem. Du finder en gennemgang af Pomodoro teknikken HER

Tilføj kommentar her