Selvstudier – det nye sort

smiling-woman-freelancer-looking-webinar-working-o-AKDSYKN
Mailhåndtering / Personlig effektivitet / Planlægning / Prioritering / tom indbakke

Selvstudier – det nye sort

Det bliver mere og mere udbredt at forkæle sig selv med selvstudier i stedet for at melde sig på fysiske kurser. Der er ingen tvivl om, at der bliver mere og mere læring, som kommer til at foregå online som selvstudier. Hvorfor? Fordi der er en række klare fordele:

  • Det er økonomisk – du sparer både transport, køretid og evt. ophold.
  • Det er fleksibelt – du kan selv bestemme, hvornår du tager kurset.
  • Det er effektivt – du behøver ikke tage en hel arbejdsdag ud af kalenderen, men kan tage det i løbet af din arbejdsdag ind imellem dine arbejdsopgaver.

Ufordringen ved et selvstudie kan til gengæld være:

  • Det kræver disciplin i din planlægning af kurset
  • Du er alene – der er ingen at sparre med

Hvordan får du succes med selvstudier?

Først og fremmest skal du lave en plan. Brug nedenstående liste til at starte dit selvstudie op.

  • Hvor lang tid tager kurset?
  • Hvor lang tid har du til at gennemføre det?
  • Hvor lang tid det vil være passende at bruge pr. gang?
  • Hvad vil være passende frekvens? En gang om dagen, ugen eller lign.

Nu kan du gå i gang med at dele kursusforløbet op i mindre dele. Det vil gøre det nemmere for dig at tage små sprints.

Inden du begynder at planlægge, kan det være en god ide at overveje, hvilket tidspunkt på dagen det vil være mest fordelagtigt for dig at tage studiet.

Om du skal starter din dag, eller om det skal være midt eller sidst på dagen, afhænger af studiets indhold. Hvis det kræver meget fokus og en stor grad af koncentration, vil det være mest optimalt at vælge starten af dagen, da det er her, du er mest frisk til at tage imod læring. Det er også værd at have for øje, at et selvstudie handler om at optage ny viden og derfor i de fleste tilfælde vil kræve mere af dig end dit almindelige arbejde, da det er noget, der er nyt for dig.

Sæt nu tid af i din kalender på de dage og tidsrum, du har besluttet dig for at tage dit selvstudie. Det at du planlægger og sætter tid af i din kalender udgør alene en væsentlig større sandsynlighed for, at du kommer i gang på det planlagte tidspunkt.

Sørg også for at få dedikeret tid til at øve dig og bruge det lærte. En ting er et optage ny viden, noget andet er at omsætte det lærte og få det anvendt i praksis.

Alene om dit selvstudie

Så er der det faktum, at du sidder alene med dit selvstudie. Hvis du kan vælge at tage et selvstudie på samme tid som nogle af dine kolleger, kunne det være en rigtig god ide, så I får mulighed for at planlægge noget sparring og evt. studietid sammen. Det forpligter altid at have en aftale med andre.

Hvis det ikke er muligt, så prøv at gøre det til en hyggelig stund foran din PC, hvor du måske gør noget andet end du plejer. Du kan placere dig et andet sted. Det kan være, at du forud for den tid, du skal bruge på kurset, anretter lidt frugt og drikke.

Faktum er at du får størst succes med dit selvstudie når du planlægger og prioriter realistisk og effektivt.

God fornøjelse

Tilføj kommentar her